AKTUELLE PROSJEKTER KONSERTER VIDEO ENGLISH
 
         
  Karin Boye sånger slippes 10. oktober  
  Oppdatert 24. april 2014  
  Karin Boye sånger – nytt sound til myteomspunnet svensk poet

Musikerne Benedicte Torget og Øystein Sevåg har brukt 4 år på å nå inn til kjernen av diktene til en av Sveriges største og mest myteomspunnede poeter. Albumet Karin Boye sånger har allerede høstet lovord i Sverige. 10. oktober er det slippkonsert i Tøyen kirke.

Link til Youtube med Karin Boye sånger audi-clip:
https://www.youtube.com/watch?v=mqoTu7nHEUY&feature=youtu.be

Torget og Sevåg er begge soloartister og har skrevet musikk for TV, film og scene. Sangeren Benedicte Torget fikk strålende kritikker for sitt debutalbum "After a Day of Rain". Hun har samarbeidet med flere av landets fremste musikere, deriblandt Tord Gustavsen, Gjermund Silset og Helge Norbakken. Øystein Sevåg har en internasjonal karriere bak seg med prisbelønnede album som er solgt i over 100 land. Han har hatt et mangeårig samarbeid med bl.a. Nils Petter Molvær, Bendik Hofseth, Eivind Årseth og Paolo Vinaccia. London Philharmonia Orchestra medvirker også på en av hans plater.

Nå har duoen gitt seg i kast med Sveriges store ikon Karin Boye og løfter fram kjente og ukjente tekster av forfatteren. De 13 diktene omgir seg med elementer fra pop, jazz og barokk. Strykekvartetten fungerer som band. Alt produsert av Sevåg som har vunnet flere priser i USA bl.a for sin lydtekniske sans. Benedicte Torgets varme og finslipte vokal bærer poesien over i musikken. Og tilsammen utgjør de 13 sporene et helhetlig verk.

Karin Boye – myteomspunnet og elsket
Karin Boye er kanskje en av Skandinavias mest elskede og myteomspunnede poeter.
Kjærlighetsdikter, samfunnsdebattant, essayist, romanforfatter og en kjent skikkelse i datidens litterære miljø. Kunstneren hadde forhold til både menn og kvinner og hun døde alt for tidlig i en alder av 41 år. Det tragiske ved Karin Boyes liv har ofte blitt trukket fram. Men to nye bøker om Boyes liv, forfattet av Pia-Kristina Garde, gir et nytt bilde av mennesket Karin Boye. Hun levde intenst og ville mest sannsynlig fått diagnosen bipolar i dag.

-Hennes mest kjente dikt - «Ja visst gjör det ont» - handler om mer enn smerte. Det handler om hele prosessen - veien fra smerte til forløsning, sier Benedicte Torget. - Jeg har levd med det i 25 år. Karin Boye gikk i terapi. Jeg kjenner selv til den terapeutiske behandlingsformen som Karin Boye valgte og det er viktig for meg å formidle veier til personlig frihet. I dag pøser man på med medikamenter til unge mennesker, som kanskje kunne ha funnet hjelp på annen måte. Man glemmer å formidle grunnleggende innsikt om smerte, forløsning og tillit.


Karin Boye sånger – lovord i Sverige
Som i poesien til Karin Boye strekker utrykket på platen seg vidt. Fra det inderlig, lavmælte til det lekende og rytmisk drivende og videre til komposisjoner med store rom og klanger.

Albumet har allerede høstet lovord innad i bransjen, blant annet av den kjente artisten Eva Dahlgren i Sverige:
"...det låter fantastiskt om boyemusiken!!! det är ju underbart att någon äntligen skriver musik på hennes poesi, skriver poetisk musik, till i och runt hennes ord, det känns som om ni verkligen ställt er i samma rum som orden, härligt… "

Link til Youtube med Karin Boye sånger audi-clip:
https://www.youtube.com/watch?v=mqoTu7nHEUY&feature=youtu.be


Hva: Plateslipp og konsert for albumet Karin Boye sånger. Albumet slippes også i Sverige.
Med: Benedicte Torget – sang
Øystein Sevåg – piano
Katharsis strykekvartet: Nils Thore Røsth- fiolin, Marius Nåvik- fiolin, Bendik Foss – bratsj
Hilde Skomedal - cello. Bernt Austad - lyd, Armand Steinsholt – lys
Hvor: Tøyen kirke, Herslebsgate 43, 0578 Oslo
Når: 10. oktober
Klokka: 20:00
For mer informasjon, høyoppløselig bilde eller intervjuavtaler, kontakt:
Kulturmeglerne v. Sigrun Agøy Engum, sigrun.engum@kulturmeglerne.no, 971 82 242.
Foto: Tine Poppe
---
Om Benedicte Torget
Benedicte Torget sang fra tidlig alder i NRKs Jentekor og Studiokor, og var solist i ulike radio- og tv-produksjoner.
Hun er utdannet ved Østlandets Musikkonservatorium og Universitetet i Oslo.
Hun har arbeidet med jazz, improvisasjon og folkemusikk, og har samarbeidet med en rekke anerkjente norske jazzmusikere og scenekunstnere.
Torget har skrevet musikk for teaterinstitusjoner og friteatre.
I 2008 gav hun ut debutalbumet "After a Day of Rain", produsert av Øystein Sevåg og henne selv.
Om album skrev pressen:
„en produksjon som kryper mellom ribbena dine og inn i hjerteregionen hvor den trefer deg med en skarphet det ikke er mange forunt å oppvise” (Dagens Næringsliv)
„...fenomenal...“ (VG)
„...Ut av det store intet, en ny norsk stemme...“ (Bergens Tidene).
Sammen med Øytstein Sevåg har Torget laget musikk for flere tv-dokumentarer og hun har holdt konserter og deltatt som solist ved cd-innspillinger i Norge, Tyskland og Spania.
Om Øystein Sevåg
Den norske komponisten, pianisten og produsenten Øystein Sevåg har arbeidet innenfor en rekke ulike sjangere; jazz, world music, elektronisk avantgarde, pop og klassisk kunstmusikk.
Han er mest kjent for sine album med egen musikk, men han har også arbeidet med kammer- og orkestermusikk, musikk til film, tv og ballett, skulptur og billedkunst.
Sevågs album er solgt i store deler av verden:
I 1992 signerte han en avtale med det amerikanske plateselskapet Windham Hill / BMG, og samme år en publishingkontrakt med Warner Chappell i L.A.
Dette ga ham verdensomspennende distribusjon, og ikke minst i USA ble er hans musikk mye solgt og spilt.
Tilsammen lå musikken hans 36 uker på Billboards NAC liste på 90-tallet.
Sevågs album har vunnet flere priser og kåringer i USA, og han har også vært nominert til Spellmann her hjemme.
 
         
         
Øystein Sevåg på nettet
Hør Øystein Sevåg på Spotify
Download fra iTunes
Bestill CDer
Myspace
Kontakt Øystein Sevåg
Konserter
 10. oktober: Tøyenkirken
 Karin Boye sånger, releasekonserrt for nytt album
Fredsportal
Gandhis liv, arbeid og filosofi
Amnesty International
Worldwatch
Greenpeace
Leger uten grenser
Jane Goodall
Sykepleieren som inspirerte Live Aid
     
Øystein Sevåg byr på “Space for a crowded world”
11. oktober 2012  
Nå tilgjengelig på iTunes, Spotify, Wimp og andre digitale streaming / download-tjenester!

I årtier har Sevåg vært tydelig på sin visjon for å lage musikk; å inspirere oss til å reise innover mot vår innerste kjerne. Hans nye album “Space for a crowded World” er kanskje den mest presise gjenspeilingen av hans visjon så langt.

Sevåg har i de senere årene videreutviklet sitt keyboard-univers, blant annet gjennom en rekke solokonserter. På sine plater har han alltid brukt kontemplative elementer, men da mest som kontrast til rytmisk intense stykker. Dette albumet er en gjennomført kontemplativ, eterisk og meditativ reise. Det kan kanskje bringe assosiasjoner til “Visual” (1994), men er samtidig en frukt av de siste årenes erfaringer og eksperimenter.

Øystein Sevåg er selektiv ved valg av musikere. Kun to andre musikere er med på dette albumet: Den tyske theremin-spilleren Barbara Buchholz, på to spor, og den norske sangeren Benedicte Torget, på ett. Resten er Sevåg solo - i mange lag.
 
“Et fantastisk band”
1. desember 2010  
Sevågs siste CD får sterke omtaler.

"”The Red Album” er oppsiktsvekkende. En plate med enormt kommersielt potensial, og allikevel bunnærlig og kompromissløs i uttrykket. Det er et fantastisk band han har samlet. Øystein Sevågs Red Album er et yrende vårbrus av musikalsk intelligens og livsglede. Anbefales."
Erling Wicklund - Kulturnytt NRK P2

"Klangfest ...et jazzalbum som syder av overskudd. Sevågs fabelaktige pianospill er nydelig avstemt mellom utsøkt sans for klanger, referanser til klassisk musikk og en naturlig melodiøsitet. Et varmt og vakkert album."
Bergens Tidende

"Dette er freske saker. Øystein Sevåg tar virkelig sjanser og utfordringer på strak arm her. Et uventet fyrig album."
Oppland Arbeiderblad”

“The Red Album“ viser Sevåg fra en mer improvisert side. Bandet hans er rett og slett strålende, men hvordan Sevåg har klart å temme saxofonvilldyret Petter Wettre er for meg en gåte. Rytmeseksjonen med Bye og Melhuus sitter som en kule, og med låta Argento burde selv jazzpuritanister storkose seg.... Mildt sagt spennende. Varmt anbefalt.”
Jazznytt.
 
Øystein Sevåg - “The Red Album” - Pressemeliding
26. april 2010  
Øystein Sevågs musikalske smeltedigel bringes til kokepunktet på hans nye, bandbaserte innspilling «The Red Album». «For meg er denne platen en vital videreføring av det jeg gjort til nå,» sier Sevåg, «og det var i tillegg på tide å slippe ut av skapet mitt sterke forhold til 70 talls fusion. Dette strålende bandet har gjort det mulig å forbinde den sakrale dimensjonen med sterk, rytmisk musikk. Et møte mellom nytt og gammelt, og mellom himmel og jord, som er noe jeg alltid har søkt å formidle gjennom musikk."

Bandets ferske utgivelse «The Red Album» ble spilt inn på noen få, intense dager i vinter, noe som kommer til uttrykk i albumets spontane energi. Dette er den mest bandbaserte innspillingen Sevåg har gjort. Albumet griper dypt inn i jazzen og dypt inn i den klassiske arven. Og det viderefører Øystein Sevågs sofistikerte omgang med et ambient klangunivers som har gitt ham anerkjennelse verden over. Musikken beveger seg i spennet mellom Sevågs presist definerte komposisjoner og fulltstendig åpne improvisasjoner mellom musikerne. Det energifulle ensemblet består ved siden av komponist og pianist Øystein Sevåg, av Petter Wettre (sax), Andreas Bye (trommer), Ole Marius Melhuus (bass og cello) og Zotora Nygård (didjeridoo). Ny i Sevågs besetning er den 22 år gamle svenske virituose fiolinisten Sara Övinge.
 
Effektiv uke med Anette Askvik
10. september 2009  
Anette Askvik har nettopp vært på Musikkloftet studio i Oslo med produsent og pianist Øystein Sevåg, bassist Audun Erlien og trommeslager Rune Arnesen. En svært kreativ og effektiv uke sørget for grunnopptak av hele 10 låter til hennes kommende CD.
Askvik og Sevåg fortsetter utover høsten med etterarbeid og med bidrag fra flere musikere.