AKTUELLE PROSJEKTER KONSERTER VIDEO ENGLISH
 
         
  Sevåg / Torgets Karin Boye-album lanseres 10. oktober  
  Oppdatert 24. april 2014  
  Albumet som Øystein og Benedicte har arbeidet med i 4 år, er ferdig innspilt, mikset og mastret. Nå planlegges lansering både i Sverige og Norge.

Det blir releasekonsert i i Tøyenkirken i Oslo 10. oktober. Info kommer!

På linken under kan du høre intervju med Benedicte Torget og Øystein Sevåg i Kulturhuset, NRK P2. Innslaget ble sendt 23. april 2014, og ligger noen måneder. Her er også noen smakebiter på platen.
 
         
         
Øystein Sevåg på nettet
Hør Øystein Sevåg på Spotify
Download fra iTunes
Bestill CDer
Myspace
Kontakt Øystein Sevåg
Konserter
 : Concerts to be announced later
 
Fredsportal
Gandhis liv, arbeid og filosofi
Amnesty International
Worldwatch
Greenpeace
Leger uten grenser
Jane Goodall
Sykepleieren som inspirerte Live Aid
     
Øystein Sevåg byr på “Space for a crowded world”
11. oktober 2012  
Nå tilgjengelig på iTunes, Spotify, Wimp og andre digitale streaming / download-tjenester!

I årtier har Sevåg vært tydelig på sin visjon for å lage musikk; å inspirere oss til å reise innover mot vår innerste kjerne. Hans nye album “Space for a crowded World” er kanskje den mest presise gjenspeilingen av hans visjon så langt.

Sevåg har i de senere årene videreutviklet sitt keyboard-univers, blant annet gjennom en rekke solokonserter. På sine plater har han alltid brukt kontemplative elementer, men da mest som kontrast til rytmisk intense stykker. Dette albumet er en gjennomført kontemplativ, eterisk og meditativ reise. Det kan kanskje bringe assosiasjoner til “Visual” (1994), men er samtidig en frukt av de siste årenes erfaringer og eksperimenter.

Øystein Sevåg er selektiv ved valg av musikere. Kun to andre musikere er med på dette albumet: Den tyske theremin-spilleren Barbara Buchholz, på to spor, og den norske sangeren Benedicte Torget, på ett. Resten er Sevåg solo - i mange lag.
 
“Et fantastisk band”
1. desember 2010  
Sevågs siste CD får sterke omtaler.

"”The Red Album” er oppsiktsvekkende. En plate med enormt kommersielt potensial, og allikevel bunnærlig og kompromissløs i uttrykket. Det er et fantastisk band han har samlet. Øystein Sevågs Red Album er et yrende vårbrus av musikalsk intelligens og livsglede. Anbefales."
Erling Wicklund - Kulturnytt NRK P2

"Klangfest ...et jazzalbum som syder av overskudd. Sevågs fabelaktige pianospill er nydelig avstemt mellom utsøkt sans for klanger, referanser til klassisk musikk og en naturlig melodiøsitet. Et varmt og vakkert album."
Bergens Tidende

"Dette er freske saker. Øystein Sevåg tar virkelig sjanser og utfordringer på strak arm her. Et uventet fyrig album."
Oppland Arbeiderblad”

“The Red Album“ viser Sevåg fra en mer improvisert side. Bandet hans er rett og slett strålende, men hvordan Sevåg har klart å temme saxofonvilldyret Petter Wettre er for meg en gåte. Rytmeseksjonen med Bye og Melhuus sitter som en kule, og med låta Argento burde selv jazzpuritanister storkose seg.... Mildt sagt spennende. Varmt anbefalt.”
Jazznytt.
 
Øystein Sevåg - “The Red Album” - Pressemeliding
26. april 2010  
Øystein Sevågs musikalske smeltedigel bringes til kokepunktet på hans nye, bandbaserte innspilling «The Red Album». «For meg er denne platen en vital videreføring av det jeg gjort til nå,» sier Sevåg, «og det var i tillegg på tide å slippe ut av skapet mitt sterke forhold til 70 talls fusion. Dette strålende bandet har gjort det mulig å forbinde den sakrale dimensjonen med sterk, rytmisk musikk. Et møte mellom nytt og gammelt, og mellom himmel og jord, som er noe jeg alltid har søkt å formidle gjennom musikk."

Bandets ferske utgivelse «The Red Album» ble spilt inn på noen få, intense dager i vinter, noe som kommer til uttrykk i albumets spontane energi. Dette er den mest bandbaserte innspillingen Sevåg har gjort. Albumet griper dypt inn i jazzen og dypt inn i den klassiske arven. Og det viderefører Øystein Sevågs sofistikerte omgang med et ambient klangunivers som har gitt ham anerkjennelse verden over. Musikken beveger seg i spennet mellom Sevågs presist definerte komposisjoner og fulltstendig åpne improvisasjoner mellom musikerne. Det energifulle ensemblet består ved siden av komponist og pianist Øystein Sevåg, av Petter Wettre (sax), Andreas Bye (trommer), Ole Marius Melhuus (bass og cello) og Zotora Nygård (didjeridoo). Ny i Sevågs besetning er den 22 år gamle svenske virituose fiolinisten Sara Övinge.
 
Effektiv uke med Anette Askvik
10. september 2009  
Anette Askvik har nettopp vært på Musikkloftet studio i Oslo med produsent og pianist Øystein Sevåg, bassist Audun Erlien og trommeslager Rune Arnesen. En svært kreativ og effektiv uke sørget for grunnopptak av hele 10 låter til hennes kommende CD.
Askvik og Sevåg fortsetter utover høsten med etterarbeid og med bidrag fra flere musikere.